Кавовий коктейль з персиками.




Нам знадобиться:
- кавові зерна (можна з витягнутим кофеїном) - 6 ч. лож.;
- консервовані в сиропі персики – 450 г-м;
- вершки (жирність 35%) – 125 мл-у;
- цукор світлий – 2 ст. лож.;
- кориця;
- вода;
- імбир.

Як приготувати кавовий коктейль з персиками:

Кава перемолоти. І відразу заварити в 250 мл-рах води. Можна приготувати його в турці, або заливши окропом і давши посіяти під кришкою або замінює її тарілкою. Поставити на плиту 550 мл-у води. Закип'ятити.
Влити у воду приготований кави. Варити 4-ри хвилини.
Зняти з плити. Дати постояти 5-ть хвилин. Процідити, щоб не залишити навіть самих незначних кавових крупинок. Перенести в холодильник.
Персики з банки, зі столовою ложкою сиропу на кожен, пюрировать на високій швидкості в блендері. Влити половину встиг охолонути кави. Збити.
З решти половини на вогні приготувати сироп:
- поставити на вогонь;
- додати цукор, імбир, корицю, 5 ст. ложок сиропу з банки з персиками;
- варити після кипіння 10-ть хвилин,
- постійно заважати;
- знову охолодити.
При подачі налити шарами по келихах. Трохи розмішати коктейльною трубочкою.
Перетворити вершки, додавши трохи цукру в піну. Прикрасити нею келих (кількість вершків визначайте самостійно). Увінчати красивою персикової часточкою. Подати.