Як приготувати каррі з бататом.



Як приготувати каррі з бататом. Нам знадобиться:
- куряча без шкірки грудинка – 550 гр-ів;
- середній баклажан;
- батат;
- цвітної капусти – 100 гр-ів;
- лемонграсу – 2 палички;
- пара зубчиків часнику;
- цибулю-шалот – 4 стебла;
- калган – 45 гр-ів;
- куркуми – 1 ст. лож.;
- 3 лайма;
- каррі – 1 ст. лож.;
- курячого бульйону – 1 ст-н;
- кокосового молока – 450 мл-у;
- олія;
- ст-н води.

Як приготувати каррі з бататом.


Очистити лайми від цедри. Дрібно нарізати або натерти. Збийте в блендері, окремо від лаймів, часник, лемонграс, 3 цибулі-шалот і калган. 1 цибуля-шалот дрібно нарізати, і вмішати в отриману пасту. Інші овочі наріжте довільними кубиками.
Розжаримо масло на сковороді. Обсмажте на неї пасту. Наріжте груднику кубиками трохи більшими, ніж овочі. Овочі і курку закиньте на сковорідку одночасно. Тут же починайте активно заважати. Готуйте на великому вогні 5-ть хвилин. Потім – 10 під кришкою, збавивши полум'я.
Залити молоко кокоса. Приправити. Обов'язково трохи підсолити. Тушкувати ще 6-ть хвилин. Батат, очистивши, трохи підварити. На це піде не більше 5-ти хвилин.
Нарізуючи дрібними часточками, ввести в яку готують страву. Якщо виявиться, що соусу недостатньо, влити води. Можна замість нього використовувати курячий несолоний бульйон – 80-90 мл-ст. Готовність визначати за батату і овочів.
А можна подавати без гарніру. Хоча якщо ви прагнете щільно поїсти, додайте кілька мірних ложок відвареного без масла рису. Прикрасьте базиліком.