Як приготувати пудинг з карамеллю і рисом.




Як приготувати пудинг з карамеллю і рисом. Нам знадобиться:
- рису круглозернистого - 1 ст-н;
- молока (вершків середньої жирності) – 1 ст-н;
- цукру – кілька ст. лож.;
- жменю сухофруктів улюблених;
- жменю горіхів улюблених;
- сіль;
- вершкове масло;
- склянка води;

Як приготувати пудинг з карамеллю і рисом.


Розпарити сухофрукти, заливши їх окропом приблизно за 1 годину до початку готування. Обсмажити по-сухому горіхи. Роздрібнити дрібніші. Молоко (вершки) змішати з водою. Довести до кипіння. Відразу присипати сіллю. Ввести цукор. Його розмір ми вказали умовно, оскільки вважаємо, що солодкість пудингу ви повинні визначати самостійно.
Засипати рис. Варити до повної готовності рису, постійно помішуючи. Вогонь – слабкий. У кашу ввести сухофрукти. Якщо вам дісталися велика курага або чорнослив, сміливо поріжте їх на потрібного розміру шматочки. Якщо присутні кісточки, обов'язково вийміть їх із сухофруктів. Але тільки після того, як ті гарненько распарятся.
Форму натерти олією, не шкодуючи. Можна приготувати пудинг і формочках для мафінів. Викласти, щільно притискаючи ложкою. Повітря призведе до розриву пудингу при випіканні. присипати цукром, марципанами або какао.
Якщо потрібно, подрібнити і горіхи, обережно вимішати. Форму (одну велику або кілька маленьких, порційних) змастити вершковим маслом, викласти в неї кашу, ущільнити, посипати цукром і запекти, поки цукор не почне плавитися, утворюючи карамель. Запікати можна просто в духовці, а можна в духовці під грилем або в мікрохвильовій печі.

Як приготувати пудинг з карамеллю і рисом.