Як приготувати спагетті з морепродуктами і каперсами.




Як приготувати спагетті з морепродуктами і каперсами. Нам знадобиться:
- спагеті – 75 гр-ів;
- креветки будь – 110 гр-ів;
- мідії – 50 гр-ів без раковин;
- рапани – 100 гр-ів без раковин;
- гребінці – 55 гр-ів без раковин;
- помідор;
- лукавиця;
- (важливо!) – рівно 10 гр-ів часнику;
- імбир;
- каперси – 14 гр-ів;
- пармезан – 24 гр-ів;
- оливкова або пальмове масло;
- спеції.

Як приготувати спагетті з морепродуктами і каперсами.


Помідори нарізати кубиками в пару міліметрів. Цибулю нарізати найтоншими півкільцями. Часник обов'язково пюрировать. Імбир дрібно натираємо. Все це тушкує на самому невеликому вогні, налив у сковорідку щедру порцію масла.
Всі морепродукти ретельно промиваємо. Забули сказати, що набір їх може бути будь-яким, включаючи крабів і восьминогів. Раковини не видаляємо. Креветки очистити. Кладемо все овочів на сковорідці. Збільшуємо трохи вогонь під нею.

Доливаємо близько 100 мл-у води. Всипаємо каперси. Доводимо до готовності кожного з морепродуктів. Тільки тепер щедро присмачую приправами. А ось солимо не дуже активно. Паралельно відварюємо спагетті. На друшляку промиваємо холодною струменем води. Викидаємо на сковороду готовим до морепродуктів. Перемішуємо.
Накручуючи спагетті на вилку, викладаємо «клубок» на тарілку. Слідом – морепродукти. А вже потім – соус. Тільки після цього посипаємо дрібно натертим сирком.