Пончики як приготувати.




Пончики як приготувати. Потрібно:
Борошно - 4.5 склянки
Сухі дріжджі - 1 ст. л.
Цукровий пісок - 1 склянка
Тепла вода - 100 мл-ів
Молоко - 1/2 склянки
Вершкове масло - 200 гр-ів
Сіль - 1 ч. л.
Яйце - 1 шт.
Яйце (жовток) - 2 шт.
Цедра з одного лимона (натерта)
Полуничне варення - 5-6 ст. л.


Пончики як приготувати.


Спершу сухі дріжджі розчиніть у підлогу кавової чашки теплої води з одного десертною ложкою цукрового піску. Выстойте у гарячому місці протягом 10-ти хвилин і дайте їм піднятися.
Закип'ятіть молоко, додайте в нього дві третини вершкового масла і половину цукрового піску і розчиніть, заважаючи. Зачекайте, поки ця суміш не стане теплою, і додайте в неї піднялися дріжджі.
З іншого боку відкрийте в борошні і солі на стійці по середині ямку, додайте туди дріжджі, збиті яйця і жовтки і натерту лимонну цедру і змішайте. Дайте тісту форму м'яча і, накривши зверху, поставте для закислення в тепле місце приблизно на 35-40 хвилин.
Після цього місіть тісто протягом 10-ти хвилин, поки воно не прийме еластичної форми і розкачайте у формі прямокутника пів сантиметра товщини. Зрівнявши ножем краю, розділіть на 16 квадратів. На середину цих квадратів покладіть варення.
Притиснувши краю, надайте їм форму маленьких пакунків. Розтопіть вершкове масло і умочуючи кожен з пакунків в це вершкове масло, передавайте їм круглу форму або, якщо є, розкладіть в маленькі формочки. Налийте вершкове масло на згортки і накривши їх зверху, выстойте протягом 15-ти хвилин.
Печіть приблизно 30 хвилин в духовці, нагрітій до 180°С. Після цього вийміть пончики з духовки і посипте поверхню залишилися цукровим піском або ж прикрасити мармеладом.


Пончики як приготувати.