Як приготувати пончики.




Як приготувати пончики. Інгредієнти:
Дріжджі сухі — 2 ч. л.
Борошно пшеничне — близько 300-350 р.
Растительна олія — 3 ст. л.
Цукровий пісок — 3 ст. л.
Сіль — на кінчику ножа
Яйця — 1 шт.
Молоко — 1 стакан
Рослинна олія — для фритюру

Як приготувати пончики.


В злегка тепле молоко викласти дріжджі. Додати 2 ст. л. борошна. Всипати 1 ст. л. цукру і дати постояти в теплому місці 15-20 хвилин.
Потім вбити яйце, додати олію, цукор, що залишився, сіль. Всипати борошно. Муки треба стільки, щоб у вас вийшло не круте легке тісто. Головне - не пересипати (у мене вийшло трохи круте тісто, так що з борошном будьте акуратніше).
Закрити каструлю і поставити в тепле місце на годину. Як підніметься ще раз вимісити, якщо рідкувате - додати борошна, якщо ні - приступаємо до випічки. Руками беремо невелику кількість тіста, формуем кульки. Потім злегка розкачуємо і вирізаємо усередині дірку. або формуємо джгутики і з'єднуючи краю, формуем коло. Розігріти олію.
Викладаємо пончики порціями в киплячу олію. Коли пончики (як приготувати пончики) стануть світло-золотистого кольору слід перевернути і смажити з іншого боку. Готові пончики викладаємо на серветку і даємо стекти зайвому жиру. Посипаємо пончики цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Як приготувати пончики.