Рецепт приготування хумуса.



Рецепт приготування хумуса.Нам знадобиться:
- нут – 2 ст-на;
- кунжутна паста – 8 ст. лож.;
- лимонний сік – 7 ст. лож.;
- зубки часнику – 4 шт.;
- мелена зіра (або кумін) – 1 без гірки ч. лож.;
- сіль;
- 2 ч. лож соди дрібної.

Рецепт приготування хумуса.

Дати нуту полежати ніч у холодній воді. Води повинно побут багато – мінімум в 3-ри рази більше, ніж нуту. Перед відправкою в неї нуту, додайте у воду соду, добре розмішати. Після замочування видалити з нуту лушпиння. Тільки в цьому випадку хумус вийде однорідним.
Поміняти воду на чисту. Соду не додавати. Замочити нут ще на 6-ть годин. Не зливаючи воду, поставити нут на плиту. Відварити. Відкинути на дрібний друшляк. Відвар не виливати, він ще знадобиться.
Нут пропустити через блендер, перетворивши в ніжну однорідну пасту. Тільки після цього додати часник. Збити. Додати кунжутную пасту. Збити.
Додати зіру і лимонний сік. Збити. Тепер ввести в хумус сіль і спеції. Збити. Вливаючи по 3 ст. ложки відвару, довести хумус, постійно збиваючи і пробуючи, до потрібного стану.
Перекласти приготоване вами хумус в контейнер або горщик. При бажанні залити зверху розплавленим вершковим маслом. Присипати сиром або ядерцями не зрілого граната.

Рецепт приготування хумуса.