Як приготувати свинячі реберця «з димком»




Як приготувати свинячі реберця «з димком» Нам знадобиться:
- реберця м'ясисті свинячі – 1 кг;
- вода – по необхідності.
- пісне масло – 3 лож. столові;
- крохмаль харчовий, цукор дрібний, сіль крупна не морська – всі по 2 ч. лож.;
- часник – 2 зубки;
- паприка будь-яка, томати сушені або консервовані, каррі, чебрець, розмарин, кріп сухий, суха петрушка – все по 1 ч. лож.
- перець (краще домашнього помелу) – побільше;
- рідкий дим – якщо є - 1.2 лож. столові.



Як приготувати свинячі реберця «з димком» Спосіб приготування:


Пласт свинячих реберець розморозити, добре вимити, звільнити від пліви і зайвого жиру. Між ребрами розрізати так, щоб на кожному суп залишилося однакову кількість м'яса і жиру.
У мисці глибше змішати всі перераховані вище інгредієнти і спеції (за винятком соняшникової олії) вилити велику кружку теплуватою води.. Опустити реберця в маринад. Якщо він повністю не покрив м'ясо, додати води (можна крижаною), і все гарненько перемішати. Залишити їх в маринаді мінімум на 3-ри – 5-ть годин.
На цьому етапі, до речі, можна додати «рідкий дим» - 1-ну ч. лож.. Тоді вийде дивовижний, подібний присмак справжнього шашлику, смак. Але можна вчинити по-іншому – вийшовши на балкон, запалити товсту деревинку. І коли один її перетворитися на вугілля, повернувшись на кухню, загасити полум'я в маринаді, потримавши в ньому обгорілий кінець дерева 2-3-ри хвилини. Робити це слід перед закладкою м'яса в маринад.
Вийняти реберця з маринаду, і перекласти в рукав для запікання, попередньо виливши в нього олію. Нам підходить тільки рука з отворами, інакше м'ясо запариться, ставши «дієтичним». Рукав кладемо на деко, оскільки з пакету буде виділятися сік, який краще зібрати, що він не горів, потрапивши на дно духовки. Обсмажуємо його, перевертаючи кожен 15-ть хвилин в духовій шафі при 180 С – не більше!!!   Як приготувати свинячі реберця .
Вийнявши (духова шафа не вимикаємо), витягуємо реберця з пакета, перекладаємо сковорідку і обсмажуємо ще 15 хвилин для отримання ідеальної золотої скоринки.


 Як приготувати свинячі реберця.