Як приготувати паленку.




Як приготувати паленку. Нам знадобиться:
- будь-які сухофрукти, краще гранично різноманітні, включаючи курагу і родзинки – 3 повних склянки;
- великих апельсина – 2 шт.;
- лимона звичайних – 2 шт.;
- ігристого вина – 1 л.;
- цукру-рафінаду – 1 кг.;
- темного рома – 0.5 л.;
- чорного міцного чаю без цукру – 1 л.;
- меленої кориці.

Як приготувати паленку. Спосіб приготування:

Пам'ятайте, що саме від вибору сухофруктів залежить остаточний смак паленки, тому вибирайте їх такими, які подобаються особисто вам. Дрібно наріжте сухофрукти, включаючи родзинки. Великі кісточки і обов'язково видаліть хвостики.
Висипте нарізані сухофрукти у велику ємність. Додайте туди цедру від 2-ух апельсинів. В іншій ємності доведіть до кипіння вибране вами вино. Всипте туди корицю. Натріть туди ж цедру з двох лимонів.
Вимкнувши вогонь, дат годинку або два настоятися. Окремо заварити 1 літр міцного чорного чаю. Вилити його, не охолоджуючи, сухофрукти.
Ввести встигло настоятися вино. З цитрусових, з яких ви зняли цедру, видоїти сік. Ввести його в сухофрукти. Поверх каструлі з подрібненими сухофруктами викласти часту грати. На неї висипати рафінад. Облити кожен кубик цукру ромом.
Як приготувати паленку? Підпалити ром на цукор-рафінад. У процесі горіння він повинен повністю розтопити цукор, який стече в каструлю. Якщо цього не станеться або візьміть ром міцніше або додайте його, повторно надавши вогню. Коли цукру на решітці не залишиться, перемішайте напій, і, процідивши, розливайте по келихах, оскільки паленка вже може вважатися готовою.

Як приготувати паленку.