Як приготувати люля-кебаб з баранини класичні.



Як приготувати люля-кебаб. Нам знадобиться:
- баранина (обов'язково!) – 500 гр-ів;
- сало свіже свиняче (якщо є, то курдючне) – 260 гр-ів;
- цибуля великий не гіркий ріпчаста – 250 гр-ів;
- сіль велика - 1 ч. лож.;
- зіра (обов'язково!) – 0,5 ч. лож.;
- перець домашнього помелу – 0,5 ч. лож.;
- коріандр домашнього помелу (не обов'язково) – 1 ч. л.;
- солодкий перець «болгарський (не обов'язково, оскільки він використовується тільки для краси) - 1 шт.

Як приготувати люля-кебаб Спосіб приготування:


Баранину не просто вимити, а замочити в холодній воді на 5-ть годин.. Злив воду, обсушити або обтерти баранину. Після цього її дрібно нарубати. Робіть саме так, тому що тільки в цьому випадку ви отримаєте автентичне страви, а не підробку. Повинен вийти грубої консистенції фарш.



Так само дуже дрібно нарізати сало. Додати, перемішавши, в баранячий фарш. Дрібно нарізаємо цибулю. Додаємо до фаршу разом з сіллю і перцем. Фарш не просто вимішуємо, а багаторазово оббиваємо об стіл, щоб вийшов весь повітря. Обернувши плівкою, даємо баранячому фаршу вистоятися 1.5 години. Не в холодильнику!
Підготовлені дерев'яні палички замочити в окропі на 15-ть хвилин.. Обтерши, ліпимо на них котлетки довільної форми. Головне – зробити їх цільними, оскільки інакше під час приготування фарш відвалитися з паличок.
Як приготувати люля-кебаб. Викладаємо котлети на паличках на змащене олією деко. Запікаємо від 25-ти хвилин при 210 С. Пам'ятайте: чим довше люля-кебаб проведуть в духовці, тим жорсткіше в підсумку вийдуть! Подавати слід лише гарячими і тільки з гарніром зі свіжих овочів і трав. Хоча ви можете додати будь-який, на ваш смак, гарнір.

Примітка до рецептом, як приготувати люля-кебаб: За класичним рецептом люля-кебаб готуються на вугіллі, не як шашлики, а саме поклавши м'ясо на жар. Тому, якщо вирішите приготувати це блюдо на дачі або на пікніку, у вас вийде ще смачніше. Але час приготування в цьому випадку 8-м – 11-ть хвилин.


Як приготувати люля-кебаб з баранини класичні.