Як пріготуваті царську юшку.
Багато плутають юшку з
рибним омсуп! В чому різниця? Класична вуха готується на багатті і має
специфічний запах багаття! Справжнього багаття! А рибний суп готується на плиті
і навіть добавка рідкого диму не дає того особливого смаку.
Рецепт Царської юшки
Картопля - 4-5 штук.
Морква - 1 штука.
Цебуля середня ріпчаста - 1 штука.
Для бульйону підходить будь-яка риба – плотва, окунь,
уклейка, невеликий підлящик.
Риба для подачі - судак, короп, великий окунь, червона риба.
Петрушка, кроп - за смаком.
Горілка - 30 гр-ів.
Сіль, чорний перець, коріння.
Рецепт приготування Царської юшки.
Першим ділом варимо бульйон. для чого беремо невелику рибку,
чистимо, миємо, варимо буквально 10-15 хвилин, після чого проціджуємо через
марлю, щоб очистити від можливих кісточок.Ставимо назад на вогонь бульйон і
відправляємо в нього вариться картопля, морква порізану соломкою або кружечками
і цибулю очищений від лушпиння і порізаний на 4 частини.
Коли картопля буде готовий кидаємо шматки риби почищені і
порізані за ранні, солимо, перчимо, додаємо коріння.Даємо покипіти під кришкою
п'ять хвилин, після чого додаємо зелень, перемішуємо, заливаємо 30 грам горілки
і закриваємо кришку. Знімаємо з вогню, даємо настоятися хвилин 10-15.