Торти рецепти.




Торти рецепти.  Різдвяне поліно – класичний рецепт.


- 4 жовтки і 8 білків;
- цукор - 55 гр-ів;
- борошно - 95 гр-ів;
- сік лайма - трохи менше ст-на;
- шоколад молочний (не менше 40% какао) - 40 гр-ів і 35 гр-ів;
- масло вершкове вже розм'якшене - 72 гр-ів;
- мінеральна без газу і солей вода - 74 гр-ів;
- сік апельсиновий відціджений - 75 мл-в;
- звичайна вода - 125 мл-в;
- цукрова пудра - близько 50-ти гр-ів;
- в порошку какао - 85 гр-ів;
- сметана - 70 мл-в (від 20%).

Як приготувати різдвяне поліно - класичний рецепт. Торти рецепти.  

Спочатку готуємо шоколадний ганаш, розтопивши шоколад з вершковим маслом. Можна зробити це в мікрохвильовці.  Розігріти лаймовий сік. Повільно довести його до бурхливого кипіння. Влити в ганаш і збити міксером, не знімаючи посуду з водяної бані. Відправити на 90-то хвилин на холод, поки ганаш не стане еластичним. Поки готуємо сироп: закипятим воду і цукор, довівши до розчинення. Охолодивши, змішаємо ложкою з соком з великого апельсина.
Включити духовку на 220 С. Просіяне борошно змішати зі збитими жовтками, у яких 45 г розчинено-м цукру.   Збиті білки (35 г-м цукру) обережно вмішати плоскою лопаткою.   Отримати неймовірно повітряне тісто. Розкачавши в 3-ри сантиметри по плоскому з бортиками деку, запекти. Можна використовувати папір для випікання.
А запікати корж слід до готовності, яка настане через 28-м хвилин. Видалять папір потрібно тільки після повного охолодження бісквітного коржа.  Корж просочити різдвяного поліна сиропом. Намазати рівним шаром ганаш. 1/3 зберегти.  Згорнути (користуйтеся килимком з м'якого силікону) рулет, ущільнюючи його лопаткою. Зверху намазати залишилися ганашем. Нерівні краї поліна зрізати. Прикрасити. Залишити на ніч у прохолоді. Подавати, не нарізаючи.




Торти рецепти.  Торт «Оль Негрі».


- чорносливу без кісток - 210 гр-ів;
- волоських горіхів - 105 гр-ів;
- лимон;
- солодкий апельсин;
- червоного сухого вина - 220 мл-в;
- цукру світлого - 710 гр-ів;
- від сметани 20%-тов - 500 мл-в;
- кориці - 1 ч.лож.;
- цедри - ст.лож.;
- в'ялені мандарини, щоб прикрасити «Оль Негрі».

Як приготувати торт «Оль Негрі». Торти рецепти.  

Замочений і відціджений чорнослив начинити меленими волоськими горіхами. Можна начинити і цільними ядрами.  Цитрусові звільнити від цедри. Нарізати рівними скибочками, видаливши кісточки. На дно антипригарного сковороди викласти цитрусові дольки.  Поверх викласти шар чорносливу.
Сміливо засипати 1-ним склянкою світлого цукру. Присипати корицею.  Поставивши сотейник на середній вогонь, відразу влити вино. Довести до кипіння і томити, знизивши інтенсивність полум'я, 34-ри хвилини.  Окремо збити жирну сметану з аналогічною кількістю цукру. Його повинно залишитися близько 500 грам. Ввести цедру.
Викласти шарами:  тушкований чорнослив;  сметана; тушкований чорнослив;  сметана – поки не закінчаться інгредієнти.  Для сметани використовувати кондитерський шприц з широкою фігурною насадкою.
Прикрасити гарнированными маринованими, хоча спосіб прикраси «Оль Негрі» може бути будь-яким. Довести до температури до 10 С, і подавати.




Торти рецепти. ТОРТ З ПЕЧЕВА ДЛЯ ДІТЕЙ.


- дитяче, за віком дитини, печиво - 200 гр-ів;
- молоко (можна з серії «Дитяче харчування») - 1 л;
- 2-3 ст.лож. дитячого кефіру;
- 1 великий стиглий, без потемніння, банан;
- 2 ч.лож. свіжого масла вершкового.

Як приготувати торт з печева для дітей.

Измельчаема печиво, якщо воно сухе. Якщо жирне і м'яке, використовуємо цілком.  Крихту змішуємо зі 100-та мл-л молока. Сухе - вимочуємо в такому ж обсязі 2 хвилини.  І перший і другий вид печива збиваємо міксером в однорідну масу, додавши розм'якшене, але не підігріте масло вершкове. Взявши форму для торта або відповідну ємність (наприклад, скляну жаровню для м'яса або холодного), викладаємо на дно у вигляді коржа 1/2 частина наше маси з печива, молока і масла.
Накриваємо плівкою або (якщо є) кришкою. Відправляємо в холодильник. Не заморожуємо!  Залишок молока (900 г-м) кип'ятимо. Не охолоджуючи, додаємо кефір і варимо 15 хвилин на помірному полум'я.  Коли сироватка відшарується, пропускаємо кефірно-молочну суміш крізь багатошарову марлю.
Через 15 хвилин вистоювання вийде неймовірно ніжні і не менш смачний сирок.  Подрібнюємо банан в пюре.  Змішуємо отриману бананову масу з заздалегідь ретельно перетертим до пастоподібного стану сиром.  Повернувши на стіл вже підготовлену трохи раніше форму, викладаємо, розрівнюючи, сир, змішаний з бананом.  Вирівнявши, покриваємо верхнім коржем» - залишилися печивом. Знову охолоджуємо 2 години, не забувши захистити від обвітрювання і сторонніх запахів плівкою.
Тортик для малюка готовий!  

Увага: Посипати торт какао можна тільки в тому випадку, якщо цей продукт не викликає підвищену збудливість вашої дитини!




Торти рецепти.  Новорічний торт «Сніговик».


- яєць великих - 3 шт.;
- вершкового масла - 155 гр-ів;
- цукру кулінарного – 200 мл-в;
- борошна кулінарної – 600 мл-в;
- соди - 3 гр-ів
- ванільного дрібного цукру - 9 гр-ів;
- солі обов'язково в межах щіпки;
- кокосової стружки дрібної - 2 пакетика.
Для крему:
- сметани високої жирності - 520 гр-ів;
- цукру – 200 мл-в;
- можна додати какао або будь-барвник.

Як приготувати Новорічний торт «Сніговик». Торти рецепти.  

Яйця, не розділяючи, збити до густої світлої пінки.  Розтопивши масло, охолодити її до кімнатної. Вбити в яєчну піну. Розчинити в цій суміші цукор ванільний. Після - сіль, змішану з содою. Тільки тепер всипати борошно, і перетворити всю суміш в тісто. Прибравши блендер, закінчити заміс вручну.
Випекти на плоскому деку при 180 С. Орієнтовний час повного приготування коржа в 4-е сантиметри - 40-к хвилин.  Поки корж остигає, збити крем, звівши разом цукор, жирну погустіше сметану, барвник. Кольоровим кремом ви будете робити прикраса на торті. Тепер нарізавши корж на деталі пазла, скласти сніговика на блюді для подачі. Чи варто говорити, що цей торт веселіше всього готувати разом з дітьми?
За допомогою шприца прикрасити білим кремом. Посипати кокосовою стружкою. Потім прикрасити кольоровими кремами. Або розплавленим шоколадом.  Після того, як «Сніговик» постоїть 2-ва години на холоді, його можна нести до столу.  

Увага: Сьогодні продаються різноманітні загусники для сметани, перетворюють її в щільний, схожий на масляний крем. Рекомендуємо скористатися ними, якщо ви вирішите формувати складні тривимірні деталі.