Картопляний суп-пюре.




Рецепт картопляного супа-пюре:
- олії - 52 м-в;
- борошно - 80 гр-ів;
- молоко - 500 м-в;
- картоплі - 4 великих;
- пучок зеленої цибулі;
- 6-ть смужок бекону;
- сиру - 90 гр-ів;
- сметани - 120 м-в;
- з спецій тільки біла сіль і чорний подрібнену перець.



Як приготувати картопляний суп-пюре:

У молоці відварити картоплю (попередньо очистити і порізати). Постійно помішувати, інакше молоко дасть неприємний присмак диму. Вкинути вершкове масло. Влити сметану. Перемішати.
Обсмажити бекон. Злити жир в суп. Слідом кинути бекон, нарізавши його на смужки.
Варити картоплю до стану, коли вона почне розсипатися. Міксером, не знімаючи супу з вогню, перетворити її в пюре. Не хвилюйтеся - бекон при цьому сильно не измельчится. Додати сир. Дати йому розтанути. Присолити. Присипати перцем.
Включивши міксер, знову почати заважати суп, чайн.ложкой додаючи борошно. Готувати після цього ще 4-ри хвилини.
Подавати, поставивши поруч з супом тарілку, наповнену рубаним зеленим луком.