Страви для дітей. Тюфтельки з картоплею.




Рецепт Тефтелек з картоплею. Страви для дітей.
- свинячий максимально не жирний фарш (краще свій) - 700 гр-ів;
- цибуля не гіркий або облитий окропом ріпчаста - 2 головки;
- яйце невелика куряче - 2 шт.;
- картопля, 4 години після чищення пролежав у воді - 3 бульби і великого або 4.5 дрібного;
- сіль - мінімум, адже ви готуєте для дітей;
- перець (для дітей від 4-ох років) чорний мелений;
Не обов'язково:
- мускатний горіх - на кінчику десертного ножа;
- будь-яка не пряна зелень;
Також:
- борошно 4-5-ть ст.лож. для майбутньої панірування;
- рафінованому жир рослинний - стільки, скільки буде потрібно для обережного змазування наявної у вас форми.



Як приготувати тефтельки з картоплею. Страви для дітей.

Цибулю, помивши, щоб не ридати, пропустити через чисту м'ясорубку або ж натремо, пов'язавши особа мокрою хусткою, на дрібній стороні терки.  Додати отриману цибульну суміш в наявний фарш.
Картоплю, після отстойки у воді, потремо на попередньо вытой тертці (щоб потім не затвердів), вмешаем лопаткою в фарш.  Додаємо, пам'ятаючи, що готуємо для дитини, сіль та інші трави і спеції. Перемішуємо.  Після того, як вся маса набуде однорідний вид, додамо (якщо вважаємо за потрібне) горіх мускатний, заздалегідь збиті до першої піни яйця. Знову вимішуємо до повної однорідності.
Сформуйте невеликі, за смаком дитини, тюфтельки, обережно, щоб не втратили форми, запаніруйте їх борошном, і дбайливо викладіть рядами промаслений деко або в форму, политу олією і посипану натертими домашніми сухарями. В деко - ОБОВ'ЯЗКОВО!!!! - налийте 6-9-ть ст.лож. води, обгорніть фольгою, і, не покидаючи кухні, запікайте до повної готовності при температурі 180 (газова духовка) 200 (електрична) градусів.
Подавати з будь-яким нравящимся малюкові гарніром, у вигляді начинки для бутербродів, або з зеленню або салатом. Це божественно смачно і неймовірно корисно!