Бурякові млинці на ряжанці.



Рецепт бурякових млинців на ряжанці:
- борошно звичайна пшеничне - 2 склянки;
- цукор-пісок - 2 ст.лож.;
- ряжанка магазинна - 50 мл-в;
- сіль - 1 ч.лож., не менше;
- молоко магазинне - 1,5 склянки;
- качине яйце або куряче - 1 шт.;
- буряк свіжа - 200 гр-ів;
- масло пісне.


Як приготувати бурякові млинці на ряжанці:

Буряк, не очищаючи, відварити у великій кількості води до повної готовності. Видаливши шкірочку, натерти на крупній тертці. Підігрів молоко, ввести в нього бурякову стружку і розмішати. Не даючи охолонути молока, збити його разом з буряком на блендері. Швидкість - максимум.
Коли суміш охолоне до 35 С, ввести в неї яйце і ряжанку. Змішати в сухому посуді сіль, борошно і цукор, і ложками, не перестаючи збивати, ввести все це в тісто. Не переливаючи з чаші блендера, дати вистоятися близько 30-ти хвилин.
Вогонь при випіканні повинен бути середнім. Масло пісне - побільше. Випікати бурякові млинці слід однаковий час з обох сторін.
Це блюдо за смаком майже не відрізняється від традиційних млинців. Але зате світло додасть йому просто неймовірну оригінальність, здивувавши і ваших близьких і навіть найвибагливіших гостей. Подаються вони з начинкою - подлаженным або солоним сиром, з картопляним пюре, з м'ясним фаршем. Хоча гарні вони і з варенням. А от мед до таких млинців подавати не потрібно - у людей з підвищеною кислотністю він здатний викликати печію.