Оселедцеве масло з грибами (фуршетний варіант).




Рецепт оселедцевого масло з грибами: 
- вершкове масло «вологодське» масло - 120 гр-ів;
- оселедець - 1 невелика рибка;
- лисички свіжі - 100 гр-ів сирих;
- ще 50 г-м слив.масла - для обсмажування;
- спеції (але краще без них);
- сіль не потрібна, оскільки солоність страви забезпечить оселедець;
- дрібний зелений лук і салатна зелень - для прикраси.



Як приготувати оселедцеве масло з грибами:

Начинали з оселедця. Видаляємо голову і плавники. Потрошимо, очищаючи животики серветками або туалетним папером. Зрізаємо плавники і знімаємо шкіру панчохою. Тепер розрізаємо вздовж хребта і зчищають ножем м'якоть з реберних кісток. Увага: філе краще не використовувати, оскільки і консерванти, і розчини для розчинення кісток дадуть страви вульгарний присмак. А ми готуємо страву високої кухні.
Масло ставимо на півгодини в тепло, даючи йому стати м'яким, але не потекти. У блендері на високій швидкості з'єднаємо м'ясо оселедця і масло. Якщо плануємо ввести зелень, але її збивати не потрібно. Замість цього дрібно нарубаєте її і вмішайте в оселедцеве масло виделкою.
Тепер на швидкому вогні, помивши і почистивши, цілком обсмажимо лисички.
Беремо чисте блюдо і ложкою, поки не застигло, викладаємо в нього «гірки» оселедцевого олії. Якщо зелень не введена, тільки зараз посипаємо нею (дрібно нарубаної) кожну гірку. Промокнувши від масла, викладаємо зверху грибок. І відправляємо все блюдо в холодильник.
Подавати на стіл холодним, щоб кожен з гостей може захопити оселедцеве масло разом з грибком, і намазати його на свій бутерброд.