Нельма відварна в соусі з каперсів




Рецепт нельми відварної в соусі з каперсів
- нельма у філе - 125 г-м;
- моркви і цибулинки невеликі- по 4 шт.;
- петрушка свіжа (з грядки) - 30 г-м;
- будь який «макаронний» гарнір - 100 г-м;
для соусу:
- майонез ніжний - 100 г-м;
- спеції;
- рак - 1 шт.;
- каперси (не обов'язково найменші) - 10 шт.;


Як приготувати нельму відварна в соусі з каперсів

Знімаємо з нельми шкірки і видаляємо (якщо потрібно, то користуючись пінцетом) всі кісточки. Якщо є філе, то дозволяємо його на три порції кожне. Викладаємо нельму в каструлю, заливаємо окропом, і засипаємо дрібно нарізаними петрушкою (без ніжок), морквою і цибулею. Якщо хочете надати рибці пікантний колір, то шкірку з лука покладіть сюди ж. Тоді у нельми з'явиться легкий «кавовий» загар. Тепер варимо до повної готовності всіх введених інгредієнтів.
Паралельно готуємо макаронний гарнір і соус з каперсів. Для останнього каперси, очищену рачью шийку, майонез, спеції збиваємо блендером.
Тепер формуємо блюдо. У глибоку піалу викладаємо серветку - вона вбере всю зайву вологу, оскільки згідно з рецептом макарони повинні бути сухими, а соус - згущеним. Зверху кладемо макаронний гарнір. Покриваємо його повністю шматочками риби. Нельму в свою чергу густо поливаємо соусом з каперсів. Поспішати не потрібно, оскільки страва подається не гарячим, а добре теплим.