Млинці на кефірі.




Рецепт млинців на кефірі:
- борошно світла пшеничне - 1 ст-н;
- кефір жирний - 1 ст-н;
- тепла вода - 1 ст-н;
- яйця «білі» курячі - 2 шт.;
- сода - для гасіння на кінчику ч.лож.;
- сіль - трохи більше;
- цукор дрібний (можна тростинний) - 1 ст.лож.;
- масло пісне «сільське» - 2 ст.лож.



Як приготувати млинці на кефірі:

Збити обидва яйця до утворення першої нестійкої піни. Ввести сіль, і ще трохи збити. Залити, не перестаючи працювати віночком або міксером, стакан крутого окропу. Рівно через 3-ри хвилини додати склянку теплого кефіру.
Попередньо 2-жды просіяне борошно, додавати її, продовжуючи процес збивання, чайними ложками. Вводити наступну після повного перемішування попередньої. Ввести наступними цукор і олію.
Смажити найкраще на чавунній поверхні. З маслом рекомендуємо не переборщувати. Найкраще змащувати сковороду змоченим у пісному маслі куточком кухонного рушника. Смажити традиційним для млинців способом на середньому полум'я.
Подавати зі сметанною. Злагодити готові млинці на кефірі тільки за бажанням. Вибір підсолоджувачів нічим не обмежений.