Омлет з червоною рибою.




Рецепт омлета з червоною рибою.
- яєць (а ми готуємо «сімейний» омлет) - 8 шт.;
- нарізки будь-якої червоної риби холодного копчення - 100 гр-ів;
- сік (через сито) половинки стиглого лимона;
- масло підвищеної жирності вершкове - 60 гр-ів;
- вершків не менше 20% жирності - 40 гр-ів;
- будь-яка свіжа зелень - 2 ст.лож.;
- спеції;
- якщо риба не солона - сіль морська.


Як приготувати омлет з червоною рибою:

Спершу нарізаємо кубиками червону рибу. Якщо трапляються кісточки, без роздумів видаляємо їх.
Гріємо на паровій бані половину вершкового масла і всі вершки. Готове при повному розчиненні олії. Відставляємо, оскільки якщо вести цю суміш гарячої в омлет, той згорнеться. Віночком до першої піни збиваємо 7 яєць з розтопленим маслом і вершками. Одне вводимо після цього, трохи розмішати виделкою. Воно додасть майбутнього омлету дивовижну «сільську» структуру.Додаємо в яєчну суміш нарубану (якщо хочете, можна сміливо обійтися і без неї) зелень, і, звичайно ж, рибні шматочки.
Притрушиваем спеціями. Пробуємо на сіль. Якщо останній мало, додаємо. Мішаемо без фанатизму, і тільки тепер (див.вище) вводимо 8-е яйце. Розтоплюємо масло на самому повільному вогні. І на ньому ж під щільною кришкою в режимі «неспішного томління» готуємо омлет.  Перед подачею вирішуємо - подаємо його у вигляді складеного прямо на сковороді навпіл млинця (європейська кухня) або збивши виделкою (кухня США).
Омлет з червоною рибою подається без соусу, з невеликим додаванням зелені. Але це - не закон, а тому сервірувати страву ви можете як завгодно, подаючи його з будь-яким соусом, що любимо вашою родиною.