Закуска з оселедця в листковому тісті.



Рецепт закуски з оселедця в листковому тісті:
- оселедець ніжного соління (краще філе) - 250 г-м;
- листкове бездріжджове магазинне тісто - 250 г-м;
- середня яскрава буряк - 200 г-м;
- хрін великий (так його буде легше натерти) - 1 ст.лож.;
- сметана жирна - 2 ст.лож.;
- зелений салатний цибуля - 10-ок пір'я;
- яблуко солодке;
- будь-які спеції за смаком.


Як приготувати закуску з оселедця в листковому тісті:

Почати слід з розморожування тесту. Робити це потрібно, виклавши тісто на стіл, прибравши упаковку тільки після того, як воно стане повністю пластичним. Інакше тісто розколеться на окремі фрагменти і у вас нічого не вийде. Працювати краще на рівному столі, змоченому (дуже обережно) пісним маслом.
За допомогою спеціального ножа для піци бездріжджове тісто розрізати на шматочки в 4-ре - 6-ть сантиметрів. Змінивши ніж на звичайний, зробити по периметру (1 см. від краю) прямі глибокі, але не наскрізь, надрізи.
Виклавши на плівку для випічки або спеціальний папір, запекти при 180 С до повної готовності. Зробіть більше шматочків, ніж потрібно. Один-два з них можна буде розрізати, щоб перевірити на готовність. І пам'ятайте: у газових духовках центральна частина дека пропікається гірше, ніж краї. Коли коржики запекутся, дати їм трохи охолонути. А після, поддевом ложкою вийняти серединки, щоб отримати «коробочки».
Начинка: оселедцеве філе збити блендером. Зваривши, очистити буряк і натерти її на дрібній тертці. Так само вчинити, попередньо очистивши, з хріном. Змішати овочеве пюре з оселедцем, заважаючи виделкою. Тепер додати сметану і перемішати до однорідного кольору.
Отриманий овочевий форшмак вкласти в кожну з коробочок. Зверху прикрасити шматочком оселедця слабкого копчення. Парі бажанні можна додати зелень, або збризнути отримані «бутербродики» лимонним соком.