Котлети з лосося з сиром.




Рецепт котлет з лосося з сиром:
- філе товстіший лососеве - 500 г-м;
- некислий сир жирний - 200 г-м;
- яйце;
- свіжа булка без кірки - 3 великих скиби;
- жирне свіже молоко - 150 мл-у;
- спеції, включаючи дрібну сіль;
- вівсяні невареные пластівці - для панірування;
- пісне масло.

Як приготувати котлети з лосося з сиром:

Хвилини на 2-ві замочіть хлібні скибки в теплому молоці, і, беручи всією рукою, відіжміть. Не насухо.
Лососеве філе, ще раз перевіривши наявність у ньому кісток (вони найчастіше трапляються), перекрутити на м'ясорубку з дрібними отворами решітки. Разом з ним перекрутіть і сир, чергуючи його з шматочками філе.
В отриманий фарш ввести віджату булку, яйце. За смаком присипати сіллю. Притрусити з млина для перцю. Якщо ви хочете додати «радянський» смак, введіть в фарш мускатний горіх. І тільки тепер все гарненько перемішайте. Лососеві котлетки формуйте будь-якої форми і розміру, викладаючи їх на дошку, змочену олією. Коли вони будуть готові, обваляйте їх в пластівцях вівсянки. Хоча це не обов'язково.
Обсмажити у великій порції олії до утворення ніжної скоринки. Якщо котлетки з лосося смажаться без панірування з вівсянки, час обсмажування скорочується в 2-ва рази. Тепер, склавши в емальовану каструльку або в каструльку з полірованим дном, протушкувати їх під нещільної кришкою 7-м хвилин. На дно не забудьте вилити 6-ть ст.лож. гарячої води, розвівши в ній полщепотки солі.
Подавати з гарніром з котишки з будь-яким соусом.


Примітка: неймовірно смачний соус до риби можна приготувати, змішавши в одній ємності гірчицю і майонез або майонез і гострий кетчуп. На худий кінець можна збити томатну пасту, сметану, перець чилі і сіль.