Фрикадельки з лосося з кускусом.




Рецепт фрикадельок з лосося з кускусом:
- філе без кісточок лосося або будь-якої червоної риби - 400 гр-ів;
- кускус (сирої) - 100 гр-ів;
- чебрець - з обережністю (пара гілочок);
- йогурт домашній або магазинний несолодкий - 4 ст.лож.;
- діжонська м'яка гірчиця - 1 ст.лож.;
- гірчичні зерна - 1 ст.лож.;
- помідори (краще черрі) - 5-7 штучок;
- спаржа - 120 гр-ів;
- кабачок - 1 молоденький.
- вершкове масло - для смаження.

Як приготувати фрикадельки з лосося з кускусом:

Спочатку будемо готувати гарнір, оскільки на момент подачі фрикадельок він повинен бути кімнатної температури.Почистимо помідори, кабачок і спаржу. Черрі разрежем навпіл. Якщо вони зовсім маленькі, просто розкриємо їх - надрізавши з одного боку.
Спаржу крупно поріжемо. Кабачки нарубим півкільцями. Шкірку з останніх можна і не знімати. Спаржу приварим. А потім - обов'язково - обсушим. Розтопимо в плоскій сковорідці масло вершкове. І обсмажимо все на самому повільному вогні, давши, орієнтуючись на м'якість спаржі. Перекладемо в окрему ємність, не забувши зібрати всі масло туди ж зі сковороди.
Відваримо кускус згідно з рекомендаціями на упаковці. Половину відправимо в обсмажені овочі, обережно, що не розчавити останні, перемішавши. Тільки тепер використовуємо дрібну сіль. Накриємо кришкою.
Рибу, ще раз перевіривши на наявність кісток, подрібнити, ввівши в фарш гірчицю, гірчичні зерна, що залишився кускус і чебрець. І обов'язково, за положки, щоб не зробити рибний фарш занадто рідким, йогурт, заздалегідь змішаний до її повного розчинення, сіллю.
Сформуємо фрикадельки (див. фото). Відваримо оні у несоленому окропі. Подамо, виклавши на тарілки, згідно зі смаком. Приправимо при бажанні часниковим маслом або соком не зрілого лимона.
 Примітка: часникове масло готується шляхом обсмажування розчавлених зубчиків часнику в киплячому, але не пригорающем, вершковому маслі. Подається відразу після того, як часник стане золотим, віддавши весь свій запах.