Дорадо в духовці.



Рецепт приготування дорадо:
- дорадо з хвостиком і головою - 1 тушка;
- половина апельсина;
- червоний цибуля - 1 шт.;
- імбир (для тих, хто любить) - пол ч.лож.;
- 1 зубок часнику - великий;
- петрушка - трохи;
- кунжут в насінні - 1 ст.лож.;
- розмарин - трохи;
- оливкова масло вищого гатунку - 2 ст.лож.;
- спеції, включаючи сіль.


Як приготувати дорадо в духовці:

Зняти з половини апельсина жовту частину цедри. Біла дає неприємну гіркоту і псує смак риби. Помивши, нарізати овочі і трави. Змішати їх з цедрою, додавши олію оливкову, кунжутне насіння.
Отриману суміш (не забудьте приправити її крупною сіллю і нравящимися спеціями) начинити черевце дорадо. Якщо щось залишиться, викладіть це зверху. Загорніть рибку в пергамент, а зверху у кілька шарів обмотайте щільною фольгою. Отриманий «кокон» запікайте при 200 С духовці, заздалегідь розігрітій, шафі. Час приготування 30-ать хвилин.
Для любителів яскравої скоринки рекомендуємо за 10-ять хвилин до закінчення готування розпороти фольгу і пергамент, розвівши їх краї в сторони. Подавати ж дорадо слід як окреме блюдо, додавши зелень, овочі або половинку лимона, оскільки ця рибка «любить» не лимонний, а саме апельсиновий сік.