Смажений пеленгас, маринований у аджике.




Рецепт «Смажений пеленгас, маринований у аджике»:
- по 200 гр-ів тушки пеленгаса - 3 шт.;
- домашня аджика - 3 ст.лож.;
- борошно грубого помелу - 3 ст.лож.;
- пісне масло - 2 ст.лож.;


Як смажити пеленгаса, маринованого у аджиці:


Кожного пеленгаса очистити, випатрати, обов'язково видалити зябра. Після ретельно, під холодною проточною водою, вимити. Якщо знайти невеликих рибок не вдалося, одного великого пеленгаса можна розділити на порційні шматки. При бажанні можна також обезголовити і зрізати всі неїстівні частини - плавці, тощо
Обмазати пеленгаса зсередини і зовні домашньою аджикою. Зауважте - сіль при приготуванні саме цієї риби ми не використовуємо. І друге - якщо аджика раптом виявиться надмірно «пекучей» розбавте її сметаною, кефіром або томатним соком.
Дамо пеленгасу промаринуватися хвилин до 50-яті.
Не струшуючи аджику, густо обваляем шматочки риби в борошні. На розпеченій сковороді (висока температура олії - головна умова готування) швидко обсмажимо всі рибні шматочки або тушки до золотого. І знову увагу - рибку пеленгас слід обсмажувати не з 2-ох, а з 4-ох сторін. До 3-ох хвилин на сторону.
Подавати з будь-якими «літніми» овочами. Але найбільш смачний пеленгас, приготований подібним чином з овечим або солонуватим козячим сиром!