Торт "Наполеон" класичний.






Рецепт торта "Наполеон" класичного

Для тіста:
• 300 гр-ів борошна
• 200 гр-ів вершкового масла
• 50 гр-ів крижаної води
• щіпка солі

Для крему:
• 250 гр-ів малини
• 250 мл молока
• 1 яйце
• 50 гр-ів цукру
• 15 гр-ів крохмалю
• 25 гр-ів вершкового масла
• Стручок ванілі


Як приготувати торт "Наполеон" класичний:

Приготуйте листкове тісто. Масло перемішайте з борошном до утворення грудочок, суміш охолодіть і розкачайте кілька разів, кожен раз охолоджуючи між раскатками.
Виріжте прямокутники з тіста і запікайте в духовці, розігрітій до 200 С до золотистого кольору.
Приготуйте заварний крем. Для цього в ковшике доведіть до кипіння молоко зі стручком ванілі. У мисці перемішайте яйце, крохмаль і цукор. Тонкою цівкою влийте гаряче молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи. Перелийте крем назад в кухлик ,і весь час помішуючи, доведіть до кипіння на слабкому вогні.
Прокип'ятіть 2-3 хвилини до загустіння крему. Додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте плівкою і повністю остудіть.
Коржі і крем охололи тепер потрібно нарізати на невеликі коржі прямокутники прошарувати кремом і малиною і посипати цукровою пудрою.