Рецепт рибних оладок.


Рибні оладки.



- філе рибне (сьомга, тріска, нататенья, путасу) без кісток - 500 гр-ів;
- цибуля ріпчаста - велика цибулина;
- крохмаль картопляний - 3 ст.лож.;
- майонез без добавок кшталт «часниковою» - 3 ст.лож.;
- зелень - за можливості або бажання;
- олія - 5 мл, або 10 ст.лож.;
- сільничку і перечницю тримаємо під рукою.


Як приготувати рибні оладки чи оладки з риби:


Повністю розморозивши, рибне філе (якщо в ньому вже немає кісток) нарізати на невеликі кубики бажаного розміру.  Очищену цибулину, розрізати на чверті. Помиту зелень дрібно гострим ножем нарізати на дошці.
 Рибне філе збити блендером, не забувши додати в чашу цибулю. Додати перед повторним змішуванням крохмаль і майонез. Посолити, а також поперчити по смаку. Знову збити. Тільки після цього ввести зелень (за бажанням), перемішавши на цей раз за допомогою виделки.
Розжарити на сковороді олію (у Скандинавії ці рибні оладки готуються на розтопленому салі). Викладати оладки великою ложкою, а обсмажувати не більше 3-ох хвилин на одну сторону.
Подавати рибні оладки з будь-яким соусом або без нього, але тільки як самостійне блюдо, оскільки гарнір може занадто відтінити їх ніжний смак.