Млинці звичайні.




Рецепт звичайних млинців:
- молоко жирне (в ідеалі домашнє) - 500 мл-в;
- велике яйце куряче - 2 штуки, якщо дрібні - 2.5;
- цукор звичайне - 1 ст.лож.;
- масло пісне без «домашнього» запаху - 2 ст.лож.;
- борошно кращого гатунку пшеничне - 220 гр-ів;
- розпушувач кондитерський - 1 ч.лож.;
- як не дивно, але сіль дрібна - третина ч.лож.



Як приготувати звичайні млинці:

Яйця, не кваплячись, збити з цукровим піском і дрібною сіллю. Стану «бісквітної» піни домагатися не потрібно. Але чим краще взобьем, тим пишніше будуть млинці.Не зупиняючись, вливаємо в три прийоми пісне масло. Продовжуючи збивати, вводимо підігріте до температури тіла молоко, і знову перемішуємо до повної однорідності. Показник - пісне масло, воно не повинно плавати великими «островами».
Перед цим, щоб не переривати процес замішування, просіявши кілька разу борошно, змішуємо її з вказаною кількістю розпушувача. Тільки тепер вводимо цю суміш, продовжуючи вбивати. Найкраще вводити неповними ст.лож.
Плоску чавунну (вона класична при приготуванні цих млинців) розігріваємо сковорідку. І тільки коли крапля води, кинута на її поверхню, миттєво випаровується, протираємо промасленим серветкою (масло - пісне). І так чинимо перед кожним залиттям тесту. Млинці заливаємо за допомогою великого ополоника, пам'ятаючи, що млинці класик - товсті за визначенням. Але ніхто не заважає вам випікати їх тонкими, як цигарковий папір. Перевертати млинець можна тільки після того, як верхня сторона змінить колір, а всі бульбашки перетвориться в «кратери».
Приготовлені справжні млинці викладаємо гіркою, змащуючи верхню поверхню кожного нового вершковим маслом і медом. Або посипаючи її дрібним цукром, але не цукровою пудрою.
Подаємо, поставивши млинцеву стопку в центрі столу. Гарно подати трохи підігріту на паровій бані сметану!!! Якщо ви готуєте млинці під ікру або будь-яку іншу солону начинку, цукру потрібно додавати в 4 рази менше, а після випікання лише змащувати вершковим маслом.