Українські бублики.




Рецепт українських бубликів:
1 склянку теплого молока
30 гр-ів сирих дріжджів(я брала 2 чайних ложки сухих)
0.5 ч. ложки солі
3 ст. ложки цукру з гіркою
1 яйце
2 ст. ложки олії
борошно приблизно 2-3 склянки
мак для посипання
1 яйце для змащування

Я ще додала 3 ст. ложки розтопленого маргарину, і від себе додала пакетик ванільного цукру.


Як приготувати українські бублики: 

У теплому молоці розчинити дріжджі, в окремому посуді змішати розтоплений маргарин,олія,цукор,ваніль,сіль,яйце,додати в молоко з дріжджами,підсипаючи просіяне борошно замісити круте тісто,вимішувати кілька хвилин,потім перекласти тісто в змащену маслом миску,накрити і поставити в тепло на 1 час.Тесто підніметься не дуже сильно,так повинно бути,це через те, що ми його трохи "забили".
Тісто, що підійшло обмять.На вогонь поставити каструлю з водою,додати 2 ст. ложки цукру і 1 ст. ложку рослинної олії. Руки і робочу поверхню змастити олією,тісто поділити на 10-11 кульок,накрити їх плівкою щоб вони не обвітрювалися,потім проробляючи дірку в кульці і протягнувши його на руку почати формувати бублики.В цей час вода закипить. Кидаємо в киплячу воду по одному або двом бубликів,залежить від того якого розміру каструля,я кидала по 2,вони в воді збільшаться в розмірі,слідкуйте за тим щоб бублики не прилипли до дна каструлі,варити їх по пів хвилини,


коли спливуть виймати шумівкою і укладати на вистелений папером і змащений вершковим маслом деко,поки бублики не обсохнуть пересувайте їх щоб вони не прилипли до противню.Духовку включити на 200 градусов.Укладывайте ошпарені бублики на відстані 2-3 см один від одного,в духовці вони ще підростуть.  Коли всі будуть готові мало спонукає їх в останній раз щоб не прилипли,змастити бублики яйцем і добре посипати маком,випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Бублики виходять як ті які були в дитинстві,саме обварювання їх в окропі дає неповторний смак і консистенцію!Спробуйте,готуються вони дуже швидко!