Як приготувати маскарпоне в домашніх умовах.



Рецепт маскарпоне в домашніх умовах: 
Як і обіцяла, я перевірила рецепт маскарпоне знайдений в інтернеті. Можу сказати, що дуже близько виходить до оригіналу. Заміна відмінна! Правда, тільки завтра буду його у справу застосовувати, тоді скажу остаточно. А так за виглядом, смаком і консистенцією - те, що треба! Може бути кого-то виручить цей рецепт. Відразу скажу, що аналогів Сиру Маскарпоне в світі немає. Але все-таки по цьому рецепту виходить щось дуже близьке.
Час приготування: 10 хвилин.



Інгредієнти для маскарпоне в домашніх умовах:
- вершки (не менше 20-ти %) - 1 л
сік лимонний - 3 ст. л.



Як приготувати маскарпоне в домашніх умовах:

Все просто. Так само як робите сир. Я беру з розрахунку на літр:  робила 400 мл, вихід сиру вийшов приблизно 125-150 гр., тобто на крем для гарного рулету достатньо.
Вершки нагріваємо приблизно до температури 80 градусів, додаємо сік лимона або розведену водою лимонну кислоту, гріємо на повільному вогні хвилин 10. Потім відкидаємо вершки на лляну ганчірку (якщо берете марлю скрутіть в 5-6 шарів), і залишаємо на ніч відціджуватися. Всі! Завтра я цей сирок використовую за призначенням.
Можна робити тірамісу. І, звичайно, дуже смачні крему до тортів.