Як приготувати кекс.




Рецепт домашнього кексу:
- цукор - 2 склянки
- маргарин - 300 гр-ів
- яйця - 5 шт
- сода - 0,5 ч.л
- лимонна цедра
- горіхи - 100 гр-ів
- борошно - 3 склянки

Як приготувати кекс:

Один стакан цукру перетираємо з маргарином, другий стакан цукру збиваємо з 5 жовтками. Ці дві маси перемішуємо між собою. Додаємо до жовтків, цукру і маргарину соду, лимонну цедру і подрібнені горіхи. Додаємо борошно. Вимішуємо. Білки в окремій ємності збиваємо з дрібкою солі. Коли піна стає пружною і стійкою, білки додаємо до основного тесту, все ретельно перемішуємо (тісто має бути рідкуватим) і виливаємо у форму для випічки кексу.
Якщо у вас немає спеціальної форми з виступом посередині - не переживайте, візьміть звичайну плоску форму, в центр поставте скляний стакан, форму викладіть пекарської папером, а склянку змастіть маргарином.
У розігріту до 180°С духовку ставимо наш кекс і залишаємо на 1 годину випікатися. Готовність кексу перевіряється за допомогою сірника або зубочистки. Необхідно проткнути кекс, якщо паличка залишається сухою - значить кекс готовий.
Витягаємо кекс з духовки, даємо охолонути і тільки після цього дістаємо з форми. Для краси можна прикрасити кекс шоколадною або цукровою глазур'ю, але повірте і так він буде дуже-дуже смачним.