Рецепт ньоккі:
- картопля - 300 гр-ів
- яйця курячі - 1 шт
- борошно - 100 гр-ів
- сіль, за смаком
Можна додати: вершкове масло, пармезан, перець мелений, помідори.
Як приготувати ньоккі:
Відварити картоплю в мундирі (довести до кипіння і варити
10-15 хвилин до м'якості). Швидко очистити картоплю, не сильно охолоджуючи
(якщо картопля буде холодним, ньоккі вийдуть не такими пишними). Розім'яти
картоплю в пюре. Важливо, щоб не залишилося ніяких грудочок. Можна робити це
м'ясорубкою.
Зробити пюре поглиблення, вбити туди яйця і насипати трохи
борошна. Замісити тісто руками, продовжуючи всипати борошно. Робити це треба
швидко - чим довше місити тісто, тим більш жорсткі вийдуть ньоккі.
Закип'ятити в каструлі воду і перевірити тісто, сформувавши
два-три кульки і опустивши їх у воду. Якщо вони спливуть на поверхню, не
розвалившись і не розплавилися, то тісто підійде. Якщо розваляться, доведеться
додати ще борошна і, можливо, яйце. Прибрати воду з вогню, а тісто розкачати в
довгу сосиску.
Нарізати ковбасу ножем на шматочки розміром приблизно з фалангу або з ніготь великого пальця. Можна обваляти шматочки в борошні, сформувати витягнуті кульки і трохи притиснути їх до вилки, щоб на них утворився візерунок. Можна цього і не робити.
Нарізати ковбасу ножем на шматочки розміром приблизно з фалангу або з ніготь великого пальця. Можна обваляти шматочки в борошні, сформувати витягнуті кульки і трохи притиснути їх до вилки, щоб на них утворився візерунок. Можна цього і не робити.
Воду в каструлі знову довести до кипіння і посолити. Варити
ньоккі в киплячій воді невеликими партіями приблизно за дві хвилини; дістати їх
шумівкою, коли спливуть.
Подавати гарячими з соусом з помідорів або з вершковим
маслом і тертим сиром. Смачного!!!