Ньоккі.



Рецепт ньоккі:
- картопля -  300 гр-ів
- яйця курячі - 1 шт
- борошно - 100 гр-ів
- сіль, за смаком

Можна додати: вершкове масло, пармезан, перець мелений, помідори.


Як приготувати ньоккі:


Відварити картоплю в мундирі (довести до кипіння і варити 10-15 хвилин до м'якості). Швидко очистити картоплю, не сильно охолоджуючи (якщо картопля буде холодним, ньоккі вийдуть не такими пишними). Розім'яти картоплю в пюре. Важливо, щоб не залишилося ніяких грудочок. Можна робити це м'ясорубкою.
Зробити пюре поглиблення, вбити туди яйця і насипати трохи борошна. Замісити тісто руками, продовжуючи всипати борошно. Робити це треба швидко - чим довше місити тісто, тим більш жорсткі вийдуть ньоккі.
Закип'ятити в каструлі воду і перевірити тісто, сформувавши два-три кульки і опустивши їх у воду. Якщо вони спливуть на поверхню, не розвалившись і не розплавилися, то тісто підійде. Якщо розваляться, доведеться додати ще борошна і, можливо, яйце. Прибрати воду з вогню, а тісто розкачати в довгу сосиску.


Нарізати ковбасу ножем на шматочки розміром приблизно з фалангу або з ніготь великого пальця. Можна обваляти шматочки в борошні, сформувати витягнуті кульки і трохи притиснути їх до вилки, щоб на них утворився візерунок. Можна цього і не робити.
Воду в каструлі знову довести до кипіння і посолити. Варити ньоккі в киплячій воді невеликими партіями приблизно за дві хвилини; дістати їх шумівкою, коли спливуть.
Подавати гарячими з соусом з помідорів або з вершковим маслом і тертим сиром. Смачного!!!