Як приготувати грибний порошок.




Грибний порошок можна приготувати з різних їстівних грибів. Краще всього використовувати гриби з гарним ароматом і приємним смаком: рижики, гриби-парасольки, але підійдуть і змішані гриби.

Як приготувати грибний порошок. 

Очищені сухі гриби нарізають тонкими скибочками і висушують до твердості. Остиглі гриби подрібнюють у блендері, кавомолці або в млині для перцю. Якщо отриманий грибний порошок недостатньо дрібний, його ще просівають, більш великий висушують ще раз і знову змелюють. Дрібний порошок краще розчиняється і засвоюється. 


 Грибний порошок треба зберігають у сухому місці в щільно закритих банках, пляшках або пластикових мішечках. Перед вживанням грибний порошок змішують з невеликою кількістю теплої води, де він набухає протягом 20-30 хвилин, потім додають в їжу і варять 10-15 хвилин.

Грибний порошок є дуже гарною приправою до супів, соусів, тушкованих м'ясних і овочевих страв. Зважаючи на те, що гриби в порошку добре размельчены і при цьому дуже сухі, грибний порошок зберігається краще, ніж інші грибні консерви.