Домашня кабачкова ікра




Рецепт кабачкової ікри:
- 2 середніх кабачка
- 2 великі цибулини
- 1-2 великих моркви
- 2-3 ст.л. томатної пасти
- 2-3 ст.л. майонезу
- сіль, цукор, перець - за смаком
- рослинна олія для смаження
- 1-2 ч.л. оцту

Як приготувати кабачкову ікру:
Кабачки очистити від шкірки і середини, порізати кубиками. Налити трохи рослинної олії в товстостінний посуд і викласти ці кубики. Обсмажити. Вернее. уварити до прозорості і м'якості.
Окремо обсмажити нарізані цибулю і моркву. З'єднати кабачки з цибулею і морквою.
Разом тушкуємо без кришки, поки нічого не додаємо. Якщо на цьому етапі додати сіль - вийде водяниста маса і буде важче уварювати її. Отриману масу подрібнюємо будь-яким способом. Мені більше подобається заглибним блендером.


А тепер додаємо - томат-пасту, майонез, сіль, цукор, чорний мелений перець. Пробуємо і доводимо до смакової кондиції. На маленькому вогні варимо масу ще близько години.
Маса активно бризгає, тому краще прикрити кришкою. Якщо ікра призначена для тривалого зберігання - в самому кінці додати 1-2 ч.л. оцту. Розкласти киплячій в стерильні банки і закатати стерильними кришками.
Банки укутати і остудити під "шубою".