Салат з лопуха. Салат з будяків.




Реп'ях широко вживають для приготування їжі в Японії. Для цього японські фермери вирощують лопух на грядках. Вживають реп'ях, для виготовлення листя, які дуже часто використовують в салатах, кулінарних рецептах, а також вживають коріння, які дуже добре замінюють картоплю.
Дуже смачним виходить салат з лопух. Так і салат з будяків теж може знайти своїх шанувальників.
Підсмажені корені лопуха вживають для приготування солодко-кислого варення. А ось якщо корінь смажити і подрібнити, то він замінить цикорій, добавляющийся в каву. Для випічки хліба, треба змішувати мелений корінь реп'яха (лопуха) з пшеничним борошном. Це робиться для того щоб хліб під час випічки чудово зарум'яниться.
Збирати коріння лопуха для застосування в кулінарії краще восени. Корінці збирають молодими і найголовніше м'якими. А якщо збирати навесні, то необхідно це робити, поки не галузі квіткові стрілки. Потрібно сказати кілька слів про молодих пелюстках реп'яха. Вони мають ніжний смак і можуть добре замінити шпинатну зелень.


 Салат з лопух, салат з будяків - секрети. 

Потрібно звернути увагу, листя у реп'яха покриті дуже дрібними ворсинками, які запросто можуть зіпсувати смак ваших страв. Щоб цього не сталося, листя треба використовувати у стравах, де зелень дуже дрібно шинкуется. За смаковими якостями молоді стебла реп'яха набагато краще листя, тому що вони дуже соковиті і м'ясисті. Їх краще використовувати для приготування яєчні, борщів, супів, гарниров.Использование лопуха в їжі дає можливість урізноманітнити наш раціон, а ще приносить велику користь нашому організму.