Мармелад рецепти. Натуральний мармелад.




Дешевий промисловий мармелад не може витримати порівняння з тим мармеладом, який виготовлений вручну. Для його виробництва використовується желатин або природний і натуральний замінник агар-агар (усі мармелад рецепти)., цукор, барвники, що, природно, не допускається у виробництві кондитерського мармеладу.


Рецепт мармеладу ручної роботи класу люкс включає в себе тільки натуральні компоненти, а його колір і смак - заслуга свіжих ягід і фруктів. Натуральний мармелад застигає через пектину, який в різних кількостях міститься в будь-якій рослині планети. Саме він - основна корисна складова ласощі. Пектин утворює в організмі гель, який, рухаючись по кишечнику, виводить і пов'язує всі важкі метали і шкідливі речовини. Тому на багатьох заводах робочим сьогодні дають не молоко, а натуральний мармелад.


Мармелад рецепти. Натуральний мармелад.

Для приготування мармеладу потрібні фрукти, у складі яких підвищений вміст пектину: червона смородина або яблука. В інших випадках пектин доведеться додавати примусово (він продається в спеціалізованих магазинах). Якщо це не буде зроблено, то вийде досить м'яке речовина, що нагадує варення.
Сік або пюре уварюється кілька годин - від трьох до десяти (мармелад рецепти) на досить слабкому вогні. Після чого тепла маса розливається у форми, їй залишається тільки охолонути і застигнути. Після застигання мармелад нарізати невеликими часточками, які повинні бути м'якими і пружними, але не сухими або рідкими. Щоб уникнути злипання часточок між собою, вони обов'язково обвалюються в цукровій пудрі або просто в цукрі. У деяких кондитерських навмисно відмовляються від цукру, щоб надати мармеладу додаткової натуральності.