Айс кава.



Айс кава по-англійськи


60 р. меленої кави
- 4 кульки морозива
- 150 гр-ів вершків
- 400 мл окропу
Зварити звичайний кави по-турецьки, процідити і охолодити. Охолоджений кава змішати з морозивом і розплавленим шоколадом і розлити по келихах.


Айс кава з лікером


- 8 столових ложок лікеру «какао»
- 1/2 л. готового й охолодженого кава
- 1/8 л. збитих вершків
- В 4 фужери розлити лікер і каву, розмішати, покласти вершки і подати


Айс кави з соком полуниці, вишень, черешень.


- 8 ч. л. цукру
- 4 чарки сиропу з полуниці
- черешень або вишень
- 1/2 л, готового й охолодженого кава без кофеїну
- вершки
- колотий лід
- Наповнити до половини 4 келиха шматочки колотого льоду і залити фруктовим соком і кави в рівній кількості. Потім доповнити келихи підсолодженими вершками і подати.


Айс-кава по-індійськи


- 3 чашки міцної кави,
- 3 шт. гвоздики,
- 2 палички кориці,
- 4 горошини запашного перцю, лід (кубиками).
Спеції залити каву і витримати 1 годину. Потім процідити і розлити в бокали, в які заздалегідь покласти кубики льоду.


Айс кава класік


- 4 лікерні чарки готового й охолодженого кава,
- 2 столові ложки цукру,
- 4 винні чарки готового й охолодженого какао,
- 4 кульки морозива,
- 1 чашка холодного молока.
Всі зазначені продукти змішати в міксері. Отриманий напій розлити в келихи і подати.


Айс кава - Африка


- 4 чашки окропу,
- 6 чайних ложок кави дрібного помелу,
- 1 неповна ложка какао-порошку,
- 1 щіпка меленої кориці, трохи коньяку, цукор за смаком
Всі зазначені в рецепті продукти змішати в кавнику і варити на спиртівці. Коньяк додати до вже готового кава, який краще готувати тут же, на столі. Подати в гарячому вигляді.