Маринування грибів - білих, опеньків та інших.




Рецепт маринованих грибів:
- 1 кг білих грибів чи підосиновиків, підберезників, маслюків пізніх або опеньків
- 20 гр-ів (3 чайні ложки) солі,
-  (1-2 склянки води) (1 цибулина)
-  1/2 чайної ложки цукру
-  12 горошин перцю
- 2 лаврових листа
- 5 горошин спецій
- 60-70 гр-ів 30%-ної оцтової кислоти
- трохи мускатного горіха


Як маринувати гриби:

Гриби очищають, швидко промивають холодною водою, відкидають на решето. Дрібні гриби залишають цілими, великі нарізають невеликими шматочками. Гриби поміщають в каструлю з змоченим дном, посипають сіллю і прогрівають. У выделившемся соку гриби варять 5-10 хвилин, потім додають спеції цибулю і варять ще кілька хвилин. Для маринаду можна використовувати грибний сік, додавши до нього оцтову кислоту.
Однак через того. що маринад на грибному соку виходить темний, але йому часто дуже воліють світлий маринад. Для цього усі гриби виймають із соку. З води, цукру та оцтом (оцтової кислоти) варять маринад, опускають в нього гриби разом з приправами, кип'ятять кілька хвилин, потім кладуть у банки, які відразу ж закривають. Грибний відвар у цьому разі використовують для супу або соусу.