Заварний житній хліб для діабетиків.




Добрий хліб житній заварний чудово підходить діабетикам і людям зі слабким шлунком, перевірено.

Рецепт хліба для діабетиків:
- борошно житнє обдирне - 500 гр
- житній солод сухий ферментований - 50 мл = 40 гр
- зкваска (підкислювач) «Аграм світлий» - 35 мл = 24 гр (якщо хочете приготувати закваску самі, шукайте її рецепт у мене на блозі)
- або («Аграм темний») в крайньому випадку - (10 мл = 8 гр)
- фруктоза, можна цукор - 50 мл = 50 гр
- сіль дрібна - 10 мл = 15 гр
- сухі дріжджі - 10 мл = 8 гр або дріжджі пресовані 18 гр
- вода кип ’ ячена 35С +- 30 мл - 450 мл

Як приготувати заварний житній хліб для діабетиків у хлібопічці:
Температура підйому тесту 32С - 35С
Час підйому тесту 60 хв
Висота підйому тесту 1,5 - 2 рази
Температура випічки 170С - 180С
Час випічки 1 год 30 хв
Час замісу тіста (допомагаємо лопаткою) 20 хв



- - -

Але починати треба не з цього, а з розуміння, що організм діабетика легше перетравлює без істотного підйому рівня цукру в крові.
1. Збалансоване харчування, без великих перерв.
2. Найбільш шкідливі продукти впливають на підйом цукру в порядку убування:
жир (в будь-який ковбасі його море), висококалорійні продукти високого ступеня очищення (цукор-рафінад, борошно пшеничне в/г, рис, манка і т.п. нипучі напої), сіль і спирт.
3. Що піднімає цукор найменше:
пісне м'ясо і риба, яйце, сир, овочі у тому числі з великою кількістю білка (горох наприклад, ряд круп.
Але є можна і потрібно все, зменшуючи і тримаючи на контролі кількість з'їденого. Їжте цукерку не всю, а тільки чверть. Ну і т.п.
Дуже важлива ступінь діабету і спосіб його компенсації.
Дуже допомагають фіз. навантаження.
Почитайте спец. літературу по темі. Питання досить складне.
Дуже просто визначати, що і як впливає на цукор, контролюючи його вранці натщесерце і через дві години після їжі.
Якщо питання є, пишіть в лічку, відповім.
Що ще можна додати, якщо вдається компенсувати цукор дієтою, то корисно ще вирішувати такі питання, як заготівля консервів у власному соку без цукру (чорниця і т.п.), заготівля малосоленных і не гострих огірків, томатів, салатів у яких немає масла. Корисно мати в консервних заготовках не жирні паштети м'ясні, горох у м'ясний заливки, пісне м'ясо в замін ковбаси.