Що таке мультиварка?




Що таке мультиварка? Мультиварка - це видозмінена і модернізована рисоварка (Rice cooker). Рис, як відомо, люблять варити в Японії і саме там придумали такий електричний прилад. Рисоварка дозволяла готувати рис різної твердості для різноманітних страв японської кухні. Мультиварка - це більш сучасний та універсальний помічник в організації правильного харчування.

Мультиварки діляться на прилади з функцією медленноварки і скороварки.

Що таке медленноварка?

Температура приготування в медленноварке не перевищує +80° С. У медленноварке виходять чудові овочеві рагу, плов, супи і бісквіти! Їжа збереже всі поживні елементи, продукти не будуть розварюватися, збережеться структура, не википатиме вода. За способом приготування продукти в медленноварке нагадують режим томління в російської печі або в духовці на маленькому вогні. До речі, мультиварки Panasonic якраз є медленноварками.

Мультиварки-скороварки готують їжу дуже швидко. Кришка закривається дуже герметично і готується все блискавично. Гороховий суп за 40 хвилин, курячі ніжки за 15. У цьому, звичайно, її плюси. Мінусом вважається метушня з випуском пари з каструльки: доводиться чекати деякий час, поки каструля заспокоїться. Мультиварка-скороварка-це просто порятунок для молодих мам, літніх забувають все бабусь, так і просто для працюючих людей. Процес приготування будь-якого страви протікає в скороварці приблизно в три-п'ять разів швидше, ніж у звичайній каструлі.

/ Що таке мультиварка? /