Крюшон.




Що таке крюшон? Крюшон - це десертний напій, для приготування якої можуть бути використані виноградні вина, коньяк, лікер, шампанське. У крюшони додають різноманітні свіжі або консервовані фрукти і ягоди.
Подають крюшони охолодженими; окремо можна подати харчової лід, який, за бажанням, кладуть у кожний келих.


Як приготувати крюшон:



Крюшон малиновий.

1 стакан малинового сиропа вылить в глубокую посуду, выжать туда сок двух лимонов, влить 1 л. сухого белого вина, 2 стакана минеральной воды и хорошо перемешать; добавить кубики пищевого льда и сразу же подавать.



Крюшон із персиків.

1 кг стиглих персиків очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, скласти в глибокий посуд, засипати двома склянками цукру, додати сік з двох лимонів,, залити 2 л води і поставити на холод уа добу. Перед подачею перелити все в крюшонницю, додати 1 склянку лікеру Абрикотин і пляшку шампанського. Все добре перемішати і подавати з льодом і соломинками.



Крюшон з ананасами.

Ананас вагою 600-700 г очистити від шкіри, порізати впоперек на тонкі кружечки, а потім кожен гурток розрізати на 4 - 6 частин, щоб вийшли шматочки у вигляді маленьких віял. Скласти порізаний ананас у крюшонницю, засипати рядами цукровим піском (400 г), залити пляшкою хорошого вина і поставити настоювати на одну добу на холод. Перед подачею залити двома або трьома пляшки шампанського.