Що приготувати з листкового тіста.


Що приготувати з листкового тесту? Здавна вважається, що одним із символів затишного будинку є випічка. Навіть від одного цього слова віє теплом і комфортом. Свіжий хліб, смачні булочки, солодкі пироги...

Останнім часом найбільшу популярність здобула випічка, приготовлена з листкового тіста. Особливістю цього тесту є те, що в ньому немає цукру. До складу входять пшеничне борошно, сіль, олія, вода. Але для приготування листкового тесту треба витратити значні зусилля і багато часу, тому деякі воліють купувати його в магазинах.









Особливості приготування листкового тіста.

Якщо Ви не хочете купувати листкове тісто в магазині, то наберіться терпіння. Готують тісто в досить прохолодною кімнаті. Для підвищення якості продукту можна додати яйця. Для того щоб листкове тісто було більш еластичним, додають оцтову кислоту. Вершкове масло, яке закопують в тісто, обов'язково повинно бути холодним. Тонкі шари складають і кожен раз виставляють на холодне повітря, щоб вони не злипалися між собою. (Що приготувати з листкового тіста?).

Але і до готового тіста теж треба виявити увагу. Якщо воно заморожено, то дайте йому відтанути самостійно, не намагаючись прискорити цей процес. Готовий виріб перед випіканням можна помістити в холодильник на чверть години, що допоможе уникнути деформації. Деко бажано змочити холодною водою, так як, випаровуючись, вода додасть тесту обсяг.



Що можна приготувати з листкового тіста.

Так що ж можна приготувати з листкового тесту? Так що завгодно. Але завжди вироби з листкового тіста йдуть своїми смаковими якостями. Різне листкове тісто підходить для різної випічки. Так, з листкового тіста миттєвого приготування можна зробити конвертики з сиром або м'ясом, різні пиріжки. Дріжджове тісто підходить для печива, а сирне листкове тісто - знахідка для ласунів, так як є чудовою основою для стряпанья виробів з солодкими начинками. Приготувати з листкового тіста можна і коржі для тортів, пиріжки і пироги, слойки з начинкою і тістечка, ватрушки. Перераховувати можна довго. Було б тісто під рукою, і фантазія допоможе Вам подарувати радість і собі.