Як приготувати свину тушонку.




Рецепт м'ясних консервів з свинини. Як приготувати тушонку з свинини: М'ясо не мити. Якщо шкурка чисто, добре оброблена, можна її не зрізати. Сало нарізати великими шматками, покласти в бак і поставити на вогонь, помішуючи, щоб не підгоріло. Коли витопиться трохи жиру, додати м'ясо, нарізане шматочками середньої величини, посолити. Тушкувати до готовності у власному соку, не додаючи води. Наприкінці тушкування покласти лавровий лист, перець горошком. Не знімаючи з вогню, киплячу тушонку розкласти в стерилізовані банки до верху так, щоб переливалося через край - для видалення повітря, і швидко закатати стерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном, залишити до застигання жиру. На наступний день прибрати в льох.