Паелья.




Рецепт паельї:
- 1 столова ложка оливкова олія
- 1/4 чашки петрушка
- 1 штука помідор
- 1 кілограм королівські креветки
- 150 грам горох
- 1/2 склянки сухе біле вино
- 1 штука цибулина
- 1/2 чайної ложки шафран
- 1 кілограм чорні мідії
- 1 штука лимон
- 500 мілілітрів курячий бульйон
- 200 грам рис
- 1 кілограм молюски
- 2 чайні ложки м'яка іспанська паприка
- 1 штука червоний стручковий перець
- 2 штуки кальмар
- 2 зубчики часнику

Як приготувати паелью:

Підготуйте інгредієнти.  Налийте вино в каструлю і додайте шафран, потім на невеликому вогні доведіть до кипіння.
Далі зніміть з вогню і відставте на п'ять хвилин. Розігріти у великій сковороді олію на невеликому вогні. Покладете туди лук, часник і перець і помішуючи, обсмажте протягом п'яти хвилин.
Далі покладіть помідори і перець і смажте приблизно одну хвилину. Додайте рис і залийте суміш з бульйону і шафрану. Потім варіть на маленькому вогні п'ятнадцять хвилин.
Покладіть кальмарів, молюсків, креветки і мідії в рис. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте п'ять хвилин. Киньте горох, накрийте кришкою і готуйте дві-три хвилини. Зніміть з печі. Приберіть мідії і молюски, які не розкрилися. Прикрасьте зеленню і дольками лимона. Приємного апетиту!