Рецепт цукерки на паличці:
- цукор - 125 гр-ів (5 ст. л. з верхом)
- вода - 36 мл-ів (2 ст. л.)
- оцет столовий 9% - 18 мл-ів (1 ст. л.)
- олія рослинна - 15 мл-ів (для змащування форми)
Примітка: Якщо немає
спеціальної форми для льодяників, то можна використовувати силіконові форми для
льоду.
Як приготувати льодяники на паличці самому:
Форму для льодяників змастити олією. З'єднати форму, закрити кліпсами.
Цукор, воду і оцет столовий змішати в каструльці, і
поставити на середній вогонь нагріватися.
Цукор періодично перемішувати, щоб сироп прогрівався
рівномірно. Варити на вогні до бажаного бурштинового кольору, приблизно 6-8
хвилин, але чим більш насичений колір, тим смак більш жженный і горілий. Як
тільки карамель готова на кілька секунд зняти з вогню карамель і перемішувати,
щоб карамель перестала пузиритися, інакше буде важко її налити у форми.
Карамель тонкою цівкою влити в форму.
У кожне отвір увіткнути зубочистку або дерев'яну шпагу. Але
робити це потрібно дуже швидко, тому що карамель швидко застигає.
Залишити льодяники застигати і охолоджуватися на 30 хвилин.
Я цукор брала ложками без гірки, тому на останній льодяник не вистачило
карамелі.
Смачно!