Як правильно розводити спирт?




Тема, здавалося б, іронічна, і насправді - іронія в цьому є. Однак варто підкреслити, що виготовлення спиртного напою, придатного до культурної вживання, з рідини, призначеної для медичних і технічних потреб, йде корінням далеко вглиб. Але як правильно розводити спирт? Давайте дізнаємося.

Отже, правило  перше: ПРОПОРЦІЇ.
Якщо опустити всілякі варіанти типу "у кожного свій смак", то варто дотримуватися простого співвідношення 2:3, 2 частини спирту на 3 частини води. Для жінок можна опустити планку і розводити 1:2, а так само додати чого-небудь для смаку.

Так що правило друге: ДОБАВКИ.
Як розводити спирт?У всіх добавок дві функції - власне пом'якшувати напій, а також додавати в нього вітамінів. Багато додають цукор, що цілком прийнятно. Взагалі, додає м'якості, а заразом і корисності - глюкоза і фруктоза. Тобто можна сипати цукор, можна класти мед, лмион, апельсин і т.п., а можна навіть глюкозу з ампул. Пом'якшує спирт також сода, але не раджу, якщо не хочете зіпсувати шлунок.

Не варто додавати продукти, що містять масла, потім голова болітиме. Як розвести спирт та як правильно розвести спирт. Наприклад, горіхи - протипоказані. Втім, навряд чи комусь прийде в голову додавати горіхи при розведенні спирту, це скоріше для настоянок. Але навряд чи ми взагалі взялися б розводити спирт, якщо б у нас було час на те, щоб поставити настійку.

Правило третє: ЧАС.
Тут все просто. Щоб спирт і вода змішалися і вийшов продукт, наближений до горілки, потрібно або, щоб суміш настоялася, або її потрібно інтенсивно збовтати. Ну і хоча б не довго охолодити будь-яким доступним способом - в морозилку, під холодну воду, сніг, лід і т.п. Я якось розводив взагалі концептуально - взяв спирт і насипав туди лід. А потім, як у правильному коктейлі, збовтати!

Ось як правильно розводити спирт.

Взагалі ж я, якщо треба зробити швидко, зазвичай роблять так: 2 стограмові чарки спирту і 3 цих чарки води виливають в півлітровий графин, вичавлюють туди трохи лимона або апельсина, якщо цитрусові в холодильнику знайдуться. Усе це ретельно взбалтують. Якщо під рукою є лід, замість однієї чарки води кидають аналогічну за обсягом кількість льоду.

Смачного? Не знаю, бо напій цей на любителя.