Як посмажити молоду картоплю.



Рецепт смаженої молодої картоплі:
- дрібний молода картопля - 1 кг
- печериці - 300-500 гр
- часник - 3-4 зубки
- кріп - 1 пучок
- соняшникова олія для смаження картоплі
- шматочок вершкового масла для смаження шампіньйонів (де-1 столова ложка, хоча чим більше, тим смачніше)
- сіль


Як посмажити молоду картоплю:

1. Зішкребти з картоплі шкірку (можна залишити), часник почистити.
2. Всі інгредієнти промити (картопля, гриби, часник, кріп).
3. Картопля розрізати на половинки.
4. У велику товсту сковороду налити соняшникову олію, добре розігріти пательню. Перекласти на сковороду картоплю і смажити на трохи більше ніж середньому вогні, помешывая час від часу, щоб не пригоріла.
5. Гриби порізати на 4 частини (або кому як подобається), перекласти в суху сковороду, покласти туди шматочок вершкового масла, поставити на середній вогонь і смажити до бажаної рум ’ яності на середньому вогні, час від часу помішуючи, наприкінці смаження посолити за смаком.
6. Поки всі смажиться, часник нарізати на дрібні кубики, кріп теж дрібно покришити і відставити.
7. Коли картопля буде майже готова (готовність можна перевірити проштрикнув ножем шматочок картоплі - якщо входить м'яко, то він готовий, якщо не м'яко - не готовий), вогонь потрібно трохи зменшити, картопля посолити, додати часник і гриби і буквально 1-2 хвилинки прожарити все це разом.
8. Вимкнути вогонь, додати кріп, перемішати і пересипати в інший посуд.