Як приготувати морквяний сік без соковижималки.



В сирих овочів міститься багато вітамінів і мікроелементів. Регулярне вживання овочевих соків дозволяє уникнути дефіциту цих важливих складових обміну речовин. Морквяний сік містить в собі величезну кількість каротину, який відповідає за стан шкіри, активність загоєння ран і навіть допомагає уникнути передчасного старіння.

Як приготувати морквяний сік без соковижималки?
Візьміть:
- свіжа морква
- дрібна терка
- марлевий мішечок
- соковижималка.

1. Промийте моркву під проточною водою, відріжте верхню частину на 1-2 см. Саме у цій частині морквини знаходиться великий вміст нітратів. Почистіть овочі і наріжте на невеликі брусочки, довжиною 3-4 сантиметри. Пропустіть їх через соковижималку. Готовий сік охолодіть. Протягом дня лікарі рекомендують вживати не більше двох склянок морквяного соку. Для виготовлення соку бажано брати дуже свіжі овочі з яскравим забарвленням, без ушкоджень. Сік найкраще віджимати з моркви сорту «Каротэль». Вона володіє яскравим, насиченим кольором і достатнім вмістом сахарози.

2. Для того, щоб приготувати морквяний сік без соковижималки, натріть промиту моркву на дрібній терці. Краще, якщо це буде терка з пластмаси, щоб не відбувалося окислювання металу під впливом свіжого соку. Помістіть натерту моркву в мішечок, зшитий з декількох шарів марлі. Чистими руками стискайте мішечок над широкою ємністю, поки з нього не перестане виділятися сік. При такому методі соку виходить майже у два рази менше.