Як вибрати мультиварку? На що звернути увагу при купівлі мультиварки? Ці поради допоможуть вам визначитися з гарним вибором.



Як вибрати мультиварку?  Розмір чаші мультиварки. 

Тут все просто. Якщо у вас сім'я більше двох осіб або ви любите готувати великими порціями і ховаєте приготовлену їжу в холодильник, то вибирайте чашу більш ніж 2,5 л. При цьому, в мультиварці з великою чашею можна готувати і невеликими порціями. Якщо ви будете готувати маленькій дитині, то зазвичай готується все свіже і для цього, звичайно, більше підійде маленька каструля.
Чаша мультиварки

Вважається, що тефлонове покриття швидко зношується. А більшість мультиварок саме з таким покриттям. Але все залежить від того, як багато ви готуєте, використовуєте пластиковою лопаткою чи ні, виробляєте чи грубі дії по дну чаші або про її миття. Деякі мультивары вважають, що дно чаші дряпають навіть курячі кістки. Тому, для надійності, користуйтеся силіконовими або дерев'яними лопатками. Не мийте чашу абразивними засобами і буде вам щастя!

Більше надійними в сучасних моделях мультиварки є чаші з керамічним покриттям.

Таке покриття дозволяє готувати практично без масла. Дізнавайтеся про покриття чаші при купівлі мультиварки та дбайливо ставтеся до неї.

Це вам не чавунэ.


Як вибрати мультиварку? Ручка і кришка мультиварки.

Якщо ви плануєте ставити мультиварку на своє місце, то можна обійтися без ручки для перенесення. Що стосується кришки, то її зняття стане в нагоді, якщо ви любитель приготувати молочні каші, а особливо перлову кашу. В інших випадках досить протерти мочалкою кришку. Зняту дах простіше мити, оскільки можна міцно тримати її в руках. Ось і всі достоїнства.

Порада: вибирайте місце для мультиварки так, щоб зверху не було кухонних шафок (інакше туди буде направлятися гарячий пар).
Які режими мультиварки важливі?

Насправді кожен з режимів передбачає набагато більше функцій, ніж назва самого режиму.

Розглянемо на прикладі мультиварки Panasonic. Перший режим «Гречка». Крім цієї каші тут можна приготувати рис та інші круп'яні каші. На режимі «Плов» можна зварити пельмені або посмажити картоплю. Режим «Молочна каша» підходить для приготування різних каш. «Випічка» - це супер-режим для приготування бісквітів і запіканок, для смажених котлет, для смаженої картоплі. На режимі «Гасіння» можна приготувати суп, борщ, зварити холодець, стушкувати ніжне м'ясо. На режимі «Варка на пару» можна приготувати ліниві манти, рибу гарячого копчення, овочі для вінегрету.

Окремо зазначу, що зараз з'явилися нові режими, наприклад «Йогурт».

А так само можна готувати суші, картопля у фритюрі.



Дуже важливі функції мультиварки.

Звичайно ж, це «Таймер» (відстрочка старту) та «Підігрів», а також режим випікання (смаження). Вибираючи мультиварку пам'ятайте про ці функції, без них покупка буде неповною. Адже можна закинути продукти, встановити таймер і отримати манну кашу на ранок. А можна випадково забути про страву в мультиварці і воно залишиться на підігріві (на невеликій температурі).

Вибираючи мультиварку, подивіться на її корпус. Пластикові деталі або деталі з нержавіючої сталі має щільно прилягати. Після використання перший раз каструля мультиварки повинна закриватися, ні в якому разі не повинна деформуватися.

Зверніть увагу на шнур, краще, якщо він буде довгий.

Потужність мультиварки дуже важлива. Мультиварки-скороварки мають більш високу потужність.

Пам'ятайте, що мультиварка «крутить» електрика і на режимі «Підігрів», але набагато менше.