Для поліпшення смаку страв з риби, прикраси їх подачі на
стіл велике значення має правильно підібраний гарнір до риби.
!!! Кращі гарніри для риби шукайте тут !!!
Гарнір до риби підбирають відповідно до способом її
кулінарної обробки. До відвареної риби добре підійде відварена картопля і інші
відварні овочі. До смаженої риби підійдуть смажені або тушковані овочі:
картопля, буряк, морква, кабачки, капуста та ін. Шматочок лимона прикрашає
гарнір до риби, а лимонний сік надає йому приємну гостроту і запах.
В якості основного інгредієнта гарнір до риби може містити
квасоля, горох, сочевицю. Це прості в приготуванні і корисні гарніри до
смаженої, вареної і тушкованою рибі. Гарнір до риби додатково може містити
огірки, помідори свіжі, солоні і мариновані гриби, а також квашену капусту і
інші мариновані овочі.
Перераховані гарніри до риби можуть подаватися окремо, а
також у поєднанні декількома видами гарнірів, що в кулінарії прийнято називати
складним гарніром.
Складний гарнір до риби може поєднувати які завгодно
продукти, однак потрібно пам'ятати, що при складанні складних гарнірів
підбирають різні за смаком і забарвленням продукти. Небажано допускати
приблизно однакові за кольором поєднання: картопля і кукурудза, зелений горошок
і квасоля стручкова і т. п.