Короп запечений.




Рецепт «Короп запечений»:
- великий короп (1,5-2 кг)
- цибулина
- пів головки часнику
-   приправа до риби
-  сіль -  2 ст.л
-  рослинна олія
- не обов'язково - 3-4 ст.л  майонезу

Як запекти коропа: Чистимо коропа. Виймаємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники можна відрізати, щоб використовувати їх для рибного бульйону, але можна і залишити для більшої краси. Головне - не забути акуратненько витягнути зябра. 
Промитого карпа обсушити серветками.
Робимо з обох сторін рибини глибокі поперечні надрізи (від спини до живота) на відстані 2 см один від одного. Приправляємо зовні й усередині сіллю, перцем і лимонним. Дрібно січемо часник( можна пропустити через блендер) і промащуємо рибину часникової масою так, щоб вона розподілилася в надрізах.
Після цього укладаємо в черевну порожнину нарізаний тонкими скибочками фенхель. Укладаємо рибину на деко, змащене олією. Випікаємо в духовці при температурі 200 гр. С 20-30  хвилин. На кожні 2,5 см товщини коропа потрібно 10 хвилин часу приготування. Для нашої фаршированої риби може знадобитися близько півгодини.