Рецепт «Короп запечений»:
- великий короп (1,5-2 кг)
- цибулина
- пів головки часнику
- приправа до риби
- сіль - 2 ст.л
- рослинна олія
- не обов'язково - 3-4 ст.л майонезу
Як запекти коропа: Чистимо коропа. Виймаємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники
можна відрізати, щоб використовувати їх для рибного бульйону, але можна і
залишити для більшої краси. Головне - не забути акуратненько витягнути зябра.
Промитого карпа обсушити серветками.
Робимо з обох сторін рибини глибокі поперечні надрізи (від
спини до живота) на відстані 2 см один від одного. Приправляємо зовні й
усередині сіллю, перцем і лимонним. Дрібно січемо часник( можна пропустити
через блендер) і промащуємо рибину часникової масою так, щоб вона розподілилася
в надрізах.
Після цього укладаємо в черевну порожнину нарізаний тонкими
скибочками фенхель. Укладаємо рибину на деко, змащене олією. Випікаємо в
духовці при температурі 200 гр. С 20-30 хвилин. На кожні 2,5 см товщини коропа потрібно
10 хвилин часу приготування. Для нашої фаршированої риби може знадобитися
близько півгодини.